Ομιλητές / Συντονιστές Θεματικών Ενοτήτων

 

Σωτήριος Θεοφάνης

Συντονιστής Κοινοπραξίας DIEP GmbH – Terminal Link SAS – BELTERRA Ltd

 Ο Σωτήριος Θεοφάνης είναι Συντονιστής και Εξουσιοδοτημένος Εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας DIEP GmbH- Terminal Link SAS- BELTERRA Investments Ltd, που έχει αναδειχθεί ως «Προτιμητέος Επενδυτής» για τη μεταβίβαση ποσοστού 67% της ΟΛΘ ΑΕ.Εμπειρογνώμονας σε θέματα Λιμένων, Εμπορευματικών και Θαλάσσιων Μεταφορών και Εφοδιαστικής με διεθνή αναγνώριση. Διαδοχικά Στέλεχος, Προϊστάμενος Τμήματος Σχεδιασμού και Αναπλ. Διευθυντής Λιμένων στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (1985-1999). Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. (1999 -2002) και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. (2002 – 2004), ηγήθηκε των προσπαθειών αναδιάρθρωσης και εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνών και των δύο λιμένων. Επιστημονικός Εταίρος και πρώην Διευθυντής του Προγράμματος Μηχανικής και Διαχείρισης Ναυτιλιακών Υποδομών (MIEMP) και του Προγράμματος Εμπορευματικών και Θαλάσσιων Μεταφορών (FMP) στο Κέντρο Προηγμένων Υποδομών και Μεταφορών (CAIT), του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Rutgers, Ν. Υερσέη, ΗΠΑ. Ανώτερος Επιστημονικός Εταίρος στο Galilee International Management Institute (GIMI), Ισραήλ. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Έργων αναδιάρθρωσης και ιδιωτικοποίησης λιμένων και επιχειρήσεων Εμπορευματικών Μεταφορών και Εφοδιαστικής, παγκοσμίως.

Σπύρος Κιαρτζής

Διευθυντής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Νέων Τεχνολογιών, Ελληνικά Πετρέλαια

O Σπύρος Κιαρτζής γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1969 στη Θεσσαλονίκη. Έλαβε το Δίπλωμα και παρουσίασε τη Διδακτορική Διατριβή του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής καθώς και το Πτυχίο του στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Νομικών, Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων (MBA). Μετά την αποφοίτησή του από το Πολυτεχνείο το 1992, δραστηριοποιείται στη μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή τεχνικών έργων, ιδιαίτερα στο χώρο του Αγίου Όρους. Μέχρι το 2001 συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της κατασκευαστικής εταιρίας «Κυκλοφοριακή Τεχνική ΑΕ». Την περίοδο 1999-2007 διδάσκει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ και στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Τη διετία 2012-13 διδάσκει στο μεταπτυχιακό MSc in Energy Systems, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας και στις Εναλλακτικές Τεχνολογίες Κίνησης. Έχει διατελέσει μέλος διεθνών Επιστημονικών Ενώσεων και Επιτροπών, εμπειρογνώμονας και αξιολογητής προγραμμάτων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Υπουργείο Εργασίας και στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Από το 2001 εργάζεται στον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια, όπου σήμερα είναι Διευθυντής Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας και Νέων Τεχνολογιών. Από το 2007 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΕ» και των θυγατρικών της και από το 2013 Αντιπρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας «Ενεργειακή Πύλου-Μεθώνης ΑΕ» ιδιοκτήτριας του ομώνυμου αιολικού πάρκου. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας (2004-07) και της Μόνιμης Επιτροπής Βιομηχανίας (2007-2010) του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΚΜ), Αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τεχνολογικής Πλατφόρμας Βιοκαυσίμων ΠΠΚ-Θεσσαλίας (2007-08) και Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητου Οχήματος (2013-15). Αρθρογραφεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Είναι παντρεμένος με την ηλεκτρολόγο μηχανικό Κατερίνα Τσίτα και έχουνε τρία παιδιά.

 

Λίνα Κωνσταντινοπούλου

Head of Transport & Logistics, ERTICO

 Η Λίνα Κωνσταντινοπούλου είναι επικεφαλής του Τμήματος Καινοτομίας και Ανάπτυξης, Μεταφορών & Logistics στην ERTICO-ITS Europe.Είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία και εφαρμογή ενός ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη του τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) με στόχο την εφαρμογή το 2030, με τη συμμετοχή των μελών της ERTICO (δημόσιων και ιδιωτικών φορέων). Ηγείται ένα χαρτοφυλάκιο έργων της ΕΕ σε τεχνολογίες ευφυών συστημάτων μεταφορών (ITS) και πανω σε μεγάλα Δεδομένα (big data) για την Εφοδιαστική Αλυσίδα. Έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο στα Οικονομικά του Διεθνούς Εμπορίου.

Η ERTICO-ITS Europe είναι ένας μη κερδοσκοπικός πανευρωπαϊκός οργανισμός με περισσότερα από 120 μέλη (αυτοκινητοβιομηχανίες, φορείς διαχείρισης οδικών και άλλων υποδομών, δημόσιοι οργανισμοί, προμηθευτές λύσεων ευφυών μεταφορών ερευνητικών ινστιτούτων και πανεπιστημίων), άμεσα εμπλέκονται στην ανάπτυξη και προώθηση ευφυών Συστήματα Μεταφοράς (ITS) στην Ευρώπη.

Παντελής Κοντόρης

Supply Chain Manager ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.

Ο Παντελής Κοντόρης είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιά. Κατέχει Msc στα Logistics του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Msc στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας  και είναι  υποψήφιος διδάκτωρ στο Pharmaceutical Supply Chain. Εργάζεται στη ΒΙΑΝΕΞ από το 2004 και είναι Supply Chain Manager του Ομίλου. Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά για θέματα Logistics, καθώς επίσης και διδακτική εμπειρία σε iδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ.
 

Γεώργιος Κάρκας

Διευθυντής Πωλήσεων & Εξαγωγών Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.

Ο Γεώργιος Κάρκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόντρεαλ του Καναδά και οι σπουδές του προσανατολίζονται στη Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων, τα Οικονομικά, και τη Μεταλλουργία. Με εμπειρία στο διεθνές εμπόριο και στο μάρκετινγκ, στη διεθνή διαχείριση πωλήσεων με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, και στη Βιομηχανία, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει αναλάβει με επιτυχία τη θέση του Διευθυντή πωλήσεων στην Eldorado Gold Corp. στην Ελλάδα. Το διεθνές μάρκετινγκ, όσον αφορά στην ανάπτυξη και στην εκτέλεση του, οι πωλήσεις (συμπυκνωμάτων χρυσού, μόλυβδου, ψευδαργύρου και το σιδηρομετάλλευμα) από την Ελλάδα, Τουρκία και Βραζιλία, στους τελικούς χρήστες και εμπόρους σε όλο τον κόσμο, καθώς και η παροχή υποστήριξης σε άλλες θυγατρικές της Eldorado Gold Corporation, αντιπροσωπεύουν μερικές από τις κύριες αρμοδιότητες του στην Eldorado Gold Corp. Η επαγγελματική εμπειρία του κ. Κάρκα, υπογραμμίζει την επιτυχημένη πορεία του στην ανάπτυξη σχέσεων με διεθνείς πελάτες, στην ικανότητα στη διαπραγμάτευση μεγάλων και μικρών συμβάσεων και στην αποτελεσματική διαχείριση διεθνών, προκειμένου να επιτύχει τη μέγιστη αξία των τελικών προϊόντων της Eldorado Gold Corp.

Δημήτριος Βλάχος

Καθηγητής, Διευθυντής Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Α.Π.Θ.

Ο Δρ. Δημήτριος Βλάχος είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. Έχει εργασθεί στην Ελλάδα και την Ολλανδία αναπτύσσοντας ερευνητικές δραστηριότητες σε  θέματα βελτιστοποίησης και διαχείρισης αλυσίδων εφοδιασμού. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 50 έρευνες/μελέτες και έχει συγγράψει αντίστοιχες τεχνικές εκθέσεις και περισσότερες από 150 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και βιβλία. Έχει συμμετάσχει ως σύμβουλος ή εμπειρογνώμονας σε πλήθος έργων που χρηματοδοτήθηκαν από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Οι περιοχές εξειδίκευσής του είναι Επιχειρησιακή Έρευνα, Διαχείριση Εφοδιαστικών Αλυσίδων και Στρατηγική Διοίκηση.

 

Απόστολος Μπιζάκης

Συγκοινωνιολόγος MSc – Πολιτικός Μηχανικός, Διευθύνων Σύμβουλος TREDIT A.E.

Ο Aπόστολος Μπιζάκης είναι Συγκοινωνιολόγος – Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ με μεταπτυχιακό στα Συστήματα Μεταφορών από τις ΗΠΑ με εξειδίκευση σε μελέτες στρατηγικού σχεδιασμού, οργάνωσης και διαχείρισης δικτύων μεταφορών, εφαρμογής συστημάτων ITS σε οδικές μεταφορές καθώς και συστημάτων διαχείρισης λιμενικών εγκαταστάσεων.  Από το 2006 έως και σήμερα είναι μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας TREDIΤ Σύμβουλοι Μηχανικοί που διαθέτει 30ετή παρουσία στο χώρο των συμβούλων μεταφορών και ανάπτυξης εξειδικευμένων εφαρμογών λογισμικού στις μεταφορές.  Είναι επίσης εκλεγμένο μέλος διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού ITS Hellas.

Δημήτριος Αηδόνης

Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

 Ο Δρ. Δημήτριος Αηδόνης είναι Επίκουρος Καθηγητής και Πρόεδρος στο Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Κατέχει Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού,  Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – ΜΒΑ,  και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Εφαρμογή Μεθόδων Επιχειρησιακής Έρευνας για τη Βέλτιστη Σχεδίαση και Λειτουργία Δικτύων Επαναχρησιμοποίησης και Ανακύκλωσης Δομικών Υλικών. Έχει αναπτύξει ερευνητικές δραστηριότητες στην ποσοτική ανάλυση για συστήματα διαχείρισης εφοδιαστικών αλυσίδων, διαχείρισης αποθεμάτων και αντίστροφων αλυσίδων εφοδιασμού. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 ερευνητικά προγράμματα, εκ των οποίων 5 ως συντονιστής, και έχει συγγράψει περισσότερες από 80 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Οι περιοχές εξειδίκευσής του είναι η Βιομηχανική Διοίκηση, η Επιχειρησιακή Έρευνα, τα Συστήματα Παραγωγής, οι Πράσινες Εφοδιαστικές Αλυσίδες και Αντίστροφες Εφοδιαστικές Αλυσίδες

Σπύρος Ιγνατιάδης

Γενικός Διευθυντής Σ.Ε.Β.Ε.

Ο Σπύρος Ιγνατιάδης είναι Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Για δεκαπέντε έτη διετέλεσε Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος ΣΕΠΒΕ (Θεσσαλονίκη),  η εμπειρία του βασίζεται σε ένα πλήθος εταιριών πληροφορικής, σε οργανισμούς  και φορείς επιχειρήσεων,  σε εταιρίες συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς της πληροφορικής & του Marketing καθώς επίσης των Δημοσίων Σχέσεων &  Επικοινωνίας. Ζητήματα καινοτομίας στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών καθώς επίσης και στην δημιουργία cluster για την ανάπτυξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας των ΜΜΕ του κλάδου αποτελούν αντικείμενα της δουλειάς του. Έχει οργανώσει αλλά και συμμετάσχει σε πολλά Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Συνέδρια- Δράσεις Πληροφορικής, που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλους οργανισμούς. Τέλος, συμμετέχει ως μέλος σε διάφορα επιστημονικά και κοινωνικά σωματεία & συλλόγους.

Δημήτριος Τσιτσάμης

Προϊστάμενος Τμήματος Μηχανικών μέσων Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Ο.Λ.Θ. Α.Ε.

Ο Δρ. Δημήτριος Τσιτσάμης εργάζεται από το 2002 έως και σήμερα στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπου από το 2011 είναι Προϊστάμενος τους Τμήματος Μηχανικών μέσων Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. Είναι κάτοχος πτυχίων MSc of Computer Engineering από το Manhattan College της Νέας Υόρκης, BSc of Engineering – Electrical Engineering, από το City College της Νέας Υόρκης και εκπόνησε τη Διδακτορική του Διατριβή στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Διαθέτει πολύχρονη και εξειδικευμένη εμπειρία ως Μηχανικός Η/Υ σε εταιρία συμβούλων, αλλά και ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Συμμετείχε ως Αξιολογητής σε Επιτροπές Αξιολόγησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και στον σχεδιασμό, στη δημιουργία και στην υλοποίηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Αλέξανδρος Σάνδρος

Δ/ντης Εφοδιαστικής Αλυσίδας Μέτρον Αυτοματισμοί ΑΕ (Alumil Group)

Ο Αλέξανδρος Σάνδρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες. Αποφοίτησε το 2006 από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών – Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης. Το 2008 αποφοίτησε από το School of Management του Cranfield University με τον τίτλο MSc in Supply Chain Management.  Έκτοτε εργάζεται στην εταιρία Μέτρον Αυτοματισμοί του Ομίλου Alumil σε διάφορες θέσεις με τελευταία αυτή του Δ/ντή Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Ζει στις Σέρρες και είναι παντρεμένος με ένα παιδί.

Δημήτριος Φωλίνας

Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Δρ. Δημήτρης Φωλίνας, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Διαθέτει 15χρονη ακαδημαϊκή εμπειρία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα ιδρυμάτων όπως το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Το κύριο γνωστικό του αντικείμενο είναι τα eLogistics και η Ηλεκτρονική Εφοδιαστική Αλυσίδα. Είναι κύριος συγγραφέας ή συν-συγγραφέας σε περισσότερα από 150 διεθνή και ελληνικά περιοδικά με κριτές και σε πρακτικά συνεδρίων ενώ έχει συγγράψει 8 βιβλία. Έχει συμμετάσχει ως κύριος ερευνητής ή διαχειριστής σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα ενώ είναι αξιολογητής ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων όπως των: SEEERA.NET PLUS, Attracting Leading Scientists to Russian Educational Institutions, Eurostars Programme, FRSFNRS και εθνικών προγραμμάτων της ΓΓΕΤ.
 

Βασίλης Κανάκης  

Supply Chain Manager, ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε.

Ο Βασίλης Κανάκης, γεννημένος το 1983, είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανολόγου Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Master of Science in Supply Chain Management (SCM) από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Είναι επαγγελματίας στον τομέα Εφοδιαστική Αλυσίδα με πολυετή εμπειρία στην FMCG και σε διάφορες θέσεις του κλάδου. Χαρακτηρίζεται από την έντονη επιθυμία του να πραγματοποιεί καινούρια πράγματα και να βρίσκει λύσεις σε σύνθετες καταστάσεις. Μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως Μηχανολόγος Μηχανικός σε διάφορα ηλεκτρομηχανικά έργα για την εταιρεία Dynamic El.Me.Con. Το 2011 προσχώρησε στην Beiersdorf Hellas ως Supply Planner & Material Master Coordinator. Στις αρχές του 2012 και μέχρι το 2015 εργάστηκε ως Demand & Supply Planner. Μία από τις κύριες αρμοδιότητές του ήταν ο Σχεδιασμός Πωλήσεων και Επιχειρήσεων (S&OP) και η Διαχείριση Αποθεμάτων. Το 2015 μετακόμισε στο Beiersdorf Manufacturing Berlin ως Production & Supply Planner, υπεύθυνος για τον σχεδιασμό παραγωγής και προμήθειας δύο γραμμών παραγωγής που αφορούσαν σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Στις αρχές του 2017, εντάχθηκε στον Όμιλο ΣΙΔΕΝΟΡ ως Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας με κύρια αρμοδιότητα τον συντονισμό των θεμάτων logistics της SD Group. Στόχος του είναι να βελτιώσει την παραγωγικότητα, την ποιότητα και την αποδοτικότητα των λειτουργιών εφοδιαστικής αλυσίδας.
 

Μπάμπης Φιλαδαρλής  

Διεύθυνση Υποστήριξης & Ανάπτυξης Εξαγωγών, GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

O Μπάμπης Φιλαδαρλής είναι ειδικός στο διεθνές εμπόριο και στις εξαγωγές. Σπούδασε στην Αγγλία και για 30 σχεδόν χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με την υποστήριξη εξαγωγικών επιχειρήσεων και φορέων. Είναι Διευθυντής Υποστήριξης & Ανάπτυξης Εξαγωγών της GAIA Επιχειρείν ΑΕ & Δ/νων Σύμβουλος της GlobalGreece ΜΕΠΕ, διετέλεσε Γ. Διευθυντής του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, για πάνω από 15 χρόνια. Διευθυντής του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ. Για πολλά χρόνια υπήρξε Εθνικός σύμβουλος της Ελλάδος για τα προγράμματα διεθνούς συνεργασίας μέσα από εκθεσιακές συναντήσεις Europartenariat και B2fair. Υπήρξε ο σχεδιαστής και υπεύθυνος υλοποίησης του agora.mfa.gr της πρώτης ενοποιημένης διαδικτυακής ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών των γραφείων εμπορικών ακολούθων των ελληνικών πρεσβειών στο εξωτερικό. Έχει εκπαιδεύσει πάνω από 2000 στελέχη επιχειρήσεων σε θέματα εξαγωγικού marketing, έρευνας ξένων αγορών και εξαγωγικής στρατηγικής στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχει συγγράψει πολλά εκπαιδευτικά βοηθήματα για νέους εξαγωγείς για φορείς όπως ο ΣΕΒΕ, ο ΣΕΒ, το ΙΤΜ και πολλά Επιμελητήρια. Tο πιο πρόσφατο βιβλίο του «Ο Τζακ η Φασολιά και οι…Εξαγωγές» είναι ο πιο πλήρης και πρακτικός οδηγός για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Δημήτρης Καραγιάννης

3PL Business Unit Director, SARMED S.A.   

 O Δημήτρης Καραγιάννης γεννήθηκε το 1971 στο Διδυμότειχο Έβρου, κάτοχος πτυχίου οικονομικών, και ΕMBA από το πανεπιστήμιο του Sheffield. Με εικοσαετή πείρα στον χώρο των logistics και από το 2014 Διευθυντής της επιχειρηματικής μονάδας 3PL της SARMED. Με 14 χρόνια προϋπηρεσία στην DIA SPAIN υπεύθυνος για την λειτουργία του Κέντρου διανομής Β. Ελλάδος και των 120 συνδεδεμένων καταστημάτων, αλλά και επικεφαλής σε πολλά διεθνή projects.Σημαντικά επιτεύγματα στην πορεία του:

  • Ο σχεδιασμός /έναρξη του δικτύου εφοδιαστικής στην Β. Ελλάδα για την DIA SA 1998/1999.
  • Η επίτευξη των υψηλότερων αποτελεσμάτων στους δείκτες λειτουργίας του Κ/Δ μεταξύ των 38 Κ/Δ που λειτουργούσε η DIA παγκοσμίως επί 8 συνεχή έτη.
  • Η εγκατάσταση και λειτουργία του νέου WMS(RF/Voice) στα Κ/Δ της Ελλάδος 2002/2003.
  • H Έναρξη δραστηριότητας και το στήσιμο του δικτύου της SARMED στην Β. Ελλάδα.
  • Η αναδιοργάνωση του 3PL BU (Warehousing/Distribution) της SARMED 2014-2016.

Χρήστος Καραϊσαρίδης

Διευθυντής Logistics, Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

 Ο Χρήστος Καραϊσαρίδης εργάζεται στην εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. από το 2011. Εργάστηκε ως υπεύθυνος καταστήματος, ως Logistics Project manager/Data Analyst και τα τελευταία 2 χρόνια κατέχει τη θέση του Διευθυντή Logistics.Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και κατέχει MBA του Kingston University. Είναι πιστοποιημένος Project Management Professional (PMP) από τον παγκόσμιο οργανισμό Project Management Institute (PMI) και πρόσφατα πιστοποιήθηκε ως European Logistics Manager (Senior Level) από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό European Logistics Association (ELA) στις Βρυξέλες . Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια Logistics , καθώς και έχει υπάρξει ομιλητής σε συνέδρια του κλάδου. Συμμετείχε σε όλα τα έργα ανάπτυξης της Διεύθυνσης Logistics τα τελευταία 5 χρόνια αναδεικνύοντας τον στρατηγικό της ρόλο στην εταιρία, καθώς και είναι ενεργό μέλος της κεντρικής επιτροπής λιανεμπορίου ECR. Είναι γεννημένος τo 1986 και κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη.
 

Ιωάννης Σιαμάς

Διευθύνων Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος Οικονομικών, TREDIT SA – Σύμβουλοι Μηχανικοί Ε.Ε.L Βορείου Ελλάδος

 Ο Ιωάννης Σιαμάς ξεκίνησε ως μηχανικός σε τεχνικά έργα, όμως γρήγορα απορροφήθηκε από τον τομέα των Logistics. Διαμεταφορέας για 20 χρόνια, εξελίχθηκε σε εσωτερικό ελεγκτή οργανωτικών, λειτουργικών και οικονομικών θεμάτων. Αποτελεί το αρχαιότερο μέλος επιτροπών του Υπουργείου Μεταφορών και Υπουργείου Ανάπτυξης σε θέματα Logistics. Συνεργάστηκε με την παγκόσμια τράπεζα στους τομείς Logistics, Εμπορίου και θεσμοθέτησης των Logistics στην Ελλάδα. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο σχεδιασμό του εθνικού συστήματος Logistics, στη χωροθέτηση εμπορευματικών πάρκων, στη θεσμική οργάνωση της αλυσίδας εφοδιασμού και στη διείσδυση του φυσικού αερίου στη μεταφορά. Συμμετείχε σε δημοσιεύσεις δεκάδων επιστημονικών εισηγήσεων σε Υπουργεία και σε Πρακτικά Συνεδρίων & Ημερίδων. Διαθέτει εκτελεστική εμπειρία σε ευρωπαϊκά προγράμματα του τομέα και διδακτική εμπειρία στους τομείς των Logistics. Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς και μέλος ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την περίοδο εξυγίανσής της.
 

Δημήτριος Μπεχτσής

Εργαστήριο Στατιστικής και Μεθόδων Ποσοτικής Ανάλυσης, Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

 O Δημήτριος Μπεχτσής είναι Καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού του ΑΤΕΙΘ με εξειδίκευση στον τομέα της πληροφορικής για μηχανικούς. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΑΠΘ, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό της Ιατρικής Πληροφορικής ΑΠΘ (Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Πληροφορική και Ιατρική) και είναι υποψήφιος διδάκτορας στον Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 Εθνικά και Ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα ερευνητικά έργα στον ευρύτερο χώρο της Πληροφορικής και είναι συγγραφέας σε πάνω από 20 δημοσιεύσεις σε περιοδικά και συνέδρια. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην εφαρμογή τεχνολογιών πληροφορικής στο χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας και συγκεκριμένα στην εφαρμογή τεχνολογιών αυτόνομων οχημάτων σε βιομηχανικούς χώρους (Digital Supply Chains, Internet Of Things, Autonomous Intelligent Vehicles).
 

Όλγα Γιακαβένκα

Ερευνήτρια, Εργαστήριο Στατιστικής και Μεθόδων Ποσοτικής Ανάλυσης, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ

 Η Όλγα Γιακαβένκα απέκτησε πτυχίο Διοίκησης και Οικονομίας καθώς και Msc στις Οικονομικές Επιστήμες από το Κρατικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Λευκορωσίας με ειδίκευση σε Transport and Logistics και είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Sustainable Supply Chain of Perishable Products του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. Επί εφτά χρόνια διετέλεσε προϊσταμένη του Τμήματος Οικονομικών Ερευνών, Μεταρρύθμισης και Επενδύσεων του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών των Μεταφορών της Λευκορωσίας «Transtekhnika» (εποπτευόμενο από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της Λευκορωσίας). Έχει διατελέσει σύμβουλος και συγγραφέας στις εταιρείες Professional Legal Systems LLC και Vladimir Grevtsov Agency LLC με έμφαση στην οικονομία και διοίκηση των μεταφορών, Logistics. Επιπροσθέτως διετέλεσε εκπρόσωπος του κράτους στην ανώνυμη εταιρεία των αστικών συγκοινωνιών. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 30 ερευνητικά έργα που χρηματοδοτήθηκαν από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, ήταν μέλος ομάδων εργασίας σε θέματα ανάπτυξης υποδομών και πολιτικών Logistics της Λευκορωσίας. 
 

Άννα-Μαρία Γιάντση

Πρόεδρος, Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών

 Η Άννα-Μαρία Γιάντση είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών Ν.Π.Δ.Δ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) στο ίδιο Υπουργείο. Είναι M.Sc. Δασολόγος Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην Χαρτογράφηση με Φωτοερμηνεία, στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών στο τμήμα Γεωπονίας Α.Π.Θ. και στην διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών,  και υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Νομικής Ε.Κ.Π.Α σε συνεργασία με την Γεωπονική σχολή του Α.Π.Θ.. Κατάγεται από την Θεσσαλονίκη και εργάζεται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στους κλάδους του αγροπεριβάλλοντος και της αγροδιατροφής.
 

Fredrik Johanson

Head of Sales, ΑΒΒ Ports

 Fredrik Johanson, the Head of Sales at ABB Ports, joined ABB in the mid-80s as a systems design engineer. Over the years he has gained a long and versatile experience on crane systems and automation of container terminals by working in various roles in sales and project execution organizations. Fredrik has a Bachelor of Science degree in Energy Engineering from Mälardalen University in Västerås, Sweden and an MBA in Project Management from Linköping University of Technology in Linköping, Sweden.
 

Κυριάκος Λουφάκης Πρόεδρος, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος

Ευάγγελος Σαμπράκος

Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης Πανεπιστήμιο Πειραιώς

 O Eυάγγελος Σαμπράκος είναι Καθηγητής Οικονομικής των Μεταφορών στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι διπλωματούχος μηχανικός του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές (DEA και Διδακτορικό) στην Οικονομική των Μεταφορών από τα Πανεπιστήμια Lyon 2 και ENTPE (Ecole Nationale des Travaux Publics de l’Etat). Από το 1982 έως το 1985 υπήρξε ερευνητής στο Laboratoire d’ Economie des Transports του Πανεπιστημίου Lyon 2. Εργάστηκε ως Υπεύθυνος Μελετών στους Γαλλικούς Σιδηροδρόμους (1984-1985) και ως Ειδικός Επιστήμονας σε θέματα μεταφορών στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1987-1992). Έχει διδάξει σε πολλά Πανεπιστήμια και έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση μεγάλου αριθμού μελετών και ερευνητικών προγραμμάτων σχετικά με τις μεταφορές, την ναυτιλία και τα Logistics. Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια και εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα ελληνικά και ξένα περιοδικά.
 

Διονύσης Μπόχτης

Διευθυντής του Ινστιτούτου Αγρο-τεχνολογίας και Βιο-οικονομίας (ΙΒΟ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)

 Ο Καθ. Διονύσιος Μπόχτης είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Αγρο-τεχνολογίας και Βιο-οικονομίας (ΙΒΟ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΕΤΑ.Προηγούμενες θέσεις περιλαμβάνουν: Chair Professor (Agri-Robotics) στο Dept. of Computer Science, University of Lincoln, UK και Senior Scientist (Operations Management) στο Dept. of Engineering at Aarhus University, Denmark. Το βασικό του πεδίο έρευνας είναι μηχανική συστημάτων (systems engineering) εστιασμένο σε συστήματα βιο-παραγωγής με ενσωματωμένες τεχνολογίες ICT, αυτοματισμών και ρομποτικής. Έχει συμμετάσχει (ως ερευνητής, υπεύθυνος πακέτων εργασίας, ή συντονιστής έργου) σε 34 (26 EU) ερευνητικά προγράμματα, έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 250 άρθρα (70 σε διεθνή περιοδικά) και έχει δώσει 18 προσκεκλημένες ομιλίες σε θέματα μηχανικής συστημάτων και ρομποτικής. Τελεί αντιπρόεδρος του διεθνούς οργανισμού CIGR (International Commission of Agricultural and Biosystems Engineers) Section V (Systems management) – και πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού  CIOSTA, 2011-2013 (Commission Internationale de l’Organisation Scientifique du Travail en Agriculture, Founded in Paris, 1950).
 

Γαρύφαλλος Γιαννακούδης

Διευθυντής Logistics, Όμιλος ALUMIL

Ο Γαρύφαλλος Γιαννακούδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. κι έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Software Engineering στο Cranfield University της Αγγλίας. Σήμερα, είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. με αντικείμενο τη μελέτη και τον βέλτιστο έλεγχο σύνθετων δικτύων διανομής και διαχείρισης αποθεμάτων. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει εργαστεί ως μηχανολόγος μηχανικός στη διαχείριση έργων μελέτης της λειτουργίας μηχανολογικών συστημάτων και βελτιστοποίησης διεργασιών. Εργάζεται στον όμιλο ALUMIL από το 2010 στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Έχει απασχοληθεί ως υπεύθυνος διαχείρισης αποθηκών, και στη συνέχεια ως υπεύθυνος τμημάτων εξυπηρέτησης πελατών και αναπλήρωσης αποθεμάτων. Από το 2016 έχει αναλάβει τη διεύθυνση Logistics της μητρικής εταιρίας.
 

Nίκος Τσότσολας

Επίκουρος Καθηγητής ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ – Συνιδρυτής πλατφόρμας KalaΘος

Ο Δρ. Νίκος Τσότσολας είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Επιστημονική Περιοχή «Επιχειρησιακή Έρευνα», του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το 2009 ανακηρύχτηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το 2017 διορίσθηκε Επίκουρος Καθηγητής στο ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ. Είναι επισκέπτης καθηγητής σε 4 ΜΠΣ. Δραστηριοποιείται ερευνητικά σε θέματα που αφορούν τα Logistics, την Επιχειρησιακή Έρευνα και τα Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 75 εργασίες και μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά, διεθνή συνέδρια και επιμελημένους τόμους. Έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση 24 ερευνητικών έργων. Από το 1995 μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητος σύμβουλος σε θέματα Σχεδιασμού και Υλοποίησης Έργων Πληροφορικής και Επανασχεδιασμού Διαδικασιών Επιχειρήσεων. Έχει συνεργαστεί με πλήθος οργανισμών και επιχειρήσεων σε Ελλάδα, Δανία και Ιρλανδία. Είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών. Είναι Σύμβουλος R&D της Green Projects AE και συνιδρυτής της πλατφόρμας KalaΘos, ενός ολιστικού Β2Β μηχανισμού εμπορίας και ιχνηλάτησης φρέσκων φρούτων και λαχανικών.
 

Χρήστος Δουληγέρης

Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Ο Δρ. Χρήστος Δουληγέρης έλαβε το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το ΕΜΠ και τα MS, MPhil  και PhD από το Πανεπιστήμιο   Columbia της Νέας Υόρκης, ΗΠΑ. Κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή στο   University of Miami, ΗΠΑ. Είναι τώρα καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.), μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου του Ηλεκτρονικώς Επιχειρεί και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Διετέλεσε αναπληρωματικό μέλος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). O Καθ. Κ. Δουληγέρης έχει λάβει υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για μεταφορά τεχνογνωσίας από έλληνες του εξωτερικού στην Ελλάδα (1987) και από το Ίδρυμα Fulbright για συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικών Ερευνών (1988). Ο Δρ. Δουληγέρης έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος των έργων σε πολλά έργα εθνικά και ευρωπαϊκά με αντικείμενο την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων και επικοινωνιών. Ο Δρ. Δουληγέρης έχει εκτεταμένο δημοσιευμένο έργο σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων του χώρου των τηλεπικοινωνιών και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων.  Επιμελήθηκε την ειδική έκδοση του περιοδικού  IEEE Communications Magazine στην ‘‘Security for Telecommunication Networks’’.  Έχει συνεπιμεληθεί και συγγράψει το βιβλίο ‘‘Network Security: Current Status and Future Directions’’   το οποίο εξέδωσε το  IEEE Press/ John Wiley.  Μετέχει στους επιμελητές έκδοσης των περιοδικών   IEEE Communications Letters,   IEEE Network,   Computer Networks (Elsevier), International Journal of Wireless and Mobile Computing (IJWMC) , Journal of Internet Engineering, International Journal of Sensor Networks και   Euro Mediterranean Journal of Business (EMJB).

Γεωργία Αϋφαντοπούλου

Η Γεωργία Αϋφαντοπούλου είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Πληροφορική του Πανεπιστημίου PARIS VII και στο Σχεδιασμό και Διαχείριση Μεταφορικών Συστημάτων του Ecole Nationale des Ponts et Chausees. Έχει κάνει διδακτορική διατριβή με αντικείμενο την «Εφαρμογή έμπειρων συστημάτων στο σχεδιασμό δρομολογίων στόλου οχημάτων» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Διαθέτει επαγγελματική και ερευνητική εξειδίκευση στους τομείς: Οργάνωσης Κυκλοφορίας, Διαχείρισης Μεταφορικών Συστημάτων, Χρήση Τηλεματικών Εφαρμογών: στον Τομέα των Θαλάσσιων, Οδικών και Συνδυασμένων Mεταφορών, Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, Διαχείρισης Στόλων Οχημάτων και στην Επιχειρησιακή Έρευνα.

Η επαγγελματική της εμπειρία καλύπτει ευρύ φάσμα σε εκπονήσεις μελετών σε αντικείμενα σχετικά με τις θαλάσσιες μεταφορές, διαχείριση υποδομών λιμένων, εφαρμογή νέων τεχνολογιών για τη διαχείριση θαλάσσιων μεταφορικών συστημάτων με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.